• DISC

  Wat is DISC?

  Kort gezegd helpt DISC om het eigen gedrag beter te begrijpen, te leren hoe en wanneer gedrag aan te passen, communicatie effectiever te laten verlopen, verschillen te waarderen en conflicten te verminderen. DISC maakt onderscheid tussen vier gedragsstijlen waarmee je houding en gedrag kunt voorspellen: Directief (rood), Interactief (geel), Stabiel (groen) en Consciëntieus (blauw). Door DISC aan mijn sessies toe te voegen wordt het dus nog makkelijker om je eigen patronen te doorbreken. Deels doordat je meer over jezelf te weten bent gekomen door mijn therapeutische benadering, deels door de DISC analyse. Naast dat je jezelf beter hebt leren kennen, krijg je namelijk ook begrip voor gedrag van anderen en meer handvatten om dit effectief te beïnvloeden.

   

  Een DISC teamdag
  Voor een (nog) betere samenwerking kun je kiezen voor een DISC analyse met het hele team. In éen DISC teamdag krijg je naast inzicht in jezelf, ook inzicht in de gedrags voorkeur van jouw teamleden. We weten niet altijd wat voor anderen een effectieve werkwijze , of favoriete gedragsstijl is. Door met elkaar te kijken naar ieders behoeften, leer je verschillen tussen mensen productief in te zetten. Een belangrijk aspect hierin is het begrijpen en waarderen van de onderlinge verschillen. De DISC teamdag helpt teams en individuen dus in het verbeteren van de communicatie.
  Ter voorbereiding op de training doe je een DISC assessment. Hier komt een persoonlijke analyse uit. Deze analyse wordt het vertrekpunt van de dag.

   

  broken image